Боровинково желе с алое

Често, когато разговарям с майки, които искат да укрепят имунитета на децата си с напитките от алое, чувам оплаквания, че децата не харесват вкуса и отказват да го пият. Затова ми хрумна как да надхитря децата и с част от една туба алое с червена боровинка преди около месец направих страхотно плодово желе.

IMG_1378

Съсътавки:

200 мл нектар от алое и червена боровинка

300 мл сок от компот от синя боровика

1 пакет желатин

В 100 милилитра от компота разтворих желатина на водна баня. Сместа добавих в другите 200 мл. от компота и разбърках. След като сместа стана еднородна и изстина добавих и 200 мл. нектар от алое и червена боровинка. Разбърках добре и цялата смес разпределих в 4 чаши за крем.

След като желето стегна добре, във всяка чаша сложих по средата от боровинките от компота.

Не съм слагала допълнително захар, защото и нектара от алое, и компота са сладки. Сладколюбците може да сложат допълнително захар или мед. Получи се вкусно и приятно желирано кремче. Количеството алое в една порция е 50 мл, колкото е препоръчителната доза на ден. За още по-голямо забавление сместа може да се разпредели в различни форми и да се получат желирани мечета или плодчета с алое.

IMG_1376

Тази рецепта би могла да се направи и с новите напитки Aloe Berry Nectar® или Forever Aloe Peaches® в комбинация със сок от различен компот. Приятно хапване на всички решили да пробват.

Ако статията ти е харесала, отдели две секунди от времето си да я споделиш с приятели. Благодаря ти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s