Откровено за отговорността

DSC_0034

 

Докато свалях снимките от прекрасната ни ваканция това лято, се замислих за отговорността. Тя доста наподобява баланса във въздуха.

Често разговарям с приятели, които ми казват, че ми се радват, защото въпреки възрастта се грижа за себе си и здравето си. Аз на свой ред им казвам, че и те могат да правят същото, че и те биха могли да спортуват, да потърсят алтернативно решение на здравословен проблем. Често получавам отговор: “Нямам време.“ Така те намират оправдание, че нещо е по-важно от самите тях.

Когато отлагаме да се погрижим за себе си, отлагаме да поемем отговорността за здравето си, а това всъщност означава, че отлагаме благоденствието и щастието си, защото какво сме ние без нашето здраве?! Отлагайки да поемем тази отговорност, премахваме ли я? Не! Когато отказваме да се погрижим за себе си днес, възлагаме отговорността за нашето здраве на децата си утре. Като дете на родителите си съм носила тази отговорност. Случвало се е и обратното – да ангажирам децата си  с моето здраве. Затова си мисля, че отговорността има нещо общо с баланса във въздуха – когато единият е по-тежък, коланът се закопчава встрани.

Винаги съм казвала, че за мен да съм във форма е мисъл за бъдещето и за децата ми.

Давайте на тялото и на духа си това, от което се нуждае днес, защото това е отговорност за бъдещето и за децата Ви.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s