За мен

snimki_predi-sled
Нели Хинова

 

Здравей!

Благодаря ти, че си в моя онлайн дом. Като добра домакиня се постарах много да го направя максимално интересен и полезен за теб, защото знам колко ми беше трудно на мен да открия моя начин за сваляне на килограми. Когато открих начина получих повече жизненост и сила, и постигнах дълго желана #НоваФитФорма и #НовСтилНаЖивот.

Нека ти разкажа малко за пътя извървян от мен, преди да реша да създам този блог. Казвам се Нели Хинова и съм на 49 години. Имам 2 деца и съм горда баба за сега само на децата на племенниците ми. Като повечето жени след определена възраст започнах неусетно да качвам килограми. При мен това се случи след 42. Така на година по малко се натрупаха, а на 45 вече бяха 10 кг повече от първоначалните.

Близки и приятели, вероятно водени от хуманни подбуди, ме успокояваха, когато ме чуваха да се оплаквам, че е хормонално, че след 40 е така, че едва ли не, цитирам по памет: „Тя нашата песен вече е изпята… ?! “ и донякъде са прави. На моята възраст винаги остава успокоението, че живеем за децата си и се радваме на техните успехи. Аз обаче не можех да се примиря, не можех да свикна с това, че се чувствах все по-тромава, все по-уморена, не можех да свикна и с първите болежки от натрупаните килограми.

В търсене на изход пробвах разнообразни диети: лунна, на Червенкова, гладуване по Ковачева и какво ли още не. С всяка една от изброените или нямах успех, или успехът беше частичен и краткотраен. Седмица и бях отново в тесни дрехи.

Тази моя злощастна битка продължи до пролетта на 2017, когато компанията, на която съм партньор, Форевър Ливинг Продъктс обяви хаш таг предизвикателство #НоваФитФорма. За постигналите добри резултати в кампанията имаше естествено и стимули, и награди. Аз бях виждала невероятни резултати от ФИТ програмите на Форевър, но дълго мислих дали да се включа, защото не вярвах, че при мен ще проработи.

Към края на предизвикателството през май реших да се включа и си купих пречистващата програма Клийн 9. Бях много старателна и на деветия ден тежах 4 килограма по-малко. Кипях от енергия и исках да продължа с обратното броене на килограмите. Затова си купих и продължението ФИТ 15, а след това още едно. Не можех да повярвам. Когато приключих втората програма F15 срокът на ФИТ предизвикателството вече беше изтекъл, но какво от това, та аз тежах 8 кг по-малко!!!

cropped-cropped-img_022631.jpg

Не спечелих награда от кампанията, но съм безкрайно благодарна за идеята, та аз летя. Още от първия ден на Clean 9 започнах да ставам 20 минути по-рано, за да правя упражнения, започнах да се храня различно, здравословно и с наслада. От консуматор се превърнах в ценител на храната. Едва когато отслабнах имах самочувствието да тръгна на фитнес. Целият ми живот се промени. Не можах и не мога да изляза от хаш таг предизвикателството. За мен то продължава! Ако искаш да разбереш, прочети  тук повече подробности.